Mad

Sådan Forvandlede Vi Os til en Sund Familie

Der er mange ting at holde styr på, når man har en familie, og det kan godt være utroligt svært at få det hele til at hænge sammen. Hjemme hos os var der også nok at se til, men vi følte alligevel, at vi burde gøre endnu mere. Både min kone og jeg kommer fra familier, hvor overvægt er mere almindeligt, end det er at være normalvægtig. Det har altså givet os en masse dårlige vaner i forhold til kost og motion, som vi desværre har rigtigt svært ved at give slip på. Det var dog ikke noget der gik os synderligt på, ind til vi selv fik børn. Der gik det nemlig op for os, at hvis vi ikke bryder den her familie-forbandelse her og nu, så vil vores børn også komme til at lide under den. Det var i det øjeblik vi besluttede os for, at forvandle os til en sund familie.

Når man bruger ordet ”forvandling” så lyder det selvfølgeligt meget lettere end det var. Det er altid svært at ændre på vaner, og specielt de dårlige vaner har det med at sidde rigtigt godt fast. Jeg mener dog alligevel at det er et passende ord, fordi vi fik gode resultater som ved et trylleslag, da vi gjorde 3 simple ting. For mig at se kan de fleste mennesker kopiere disse 3 ting i deres eget liv, og få samme gode resultater, som vi har oplevet i vores egen familie.

1. Skaf en blender

Hvis du ikke allerede har en blender i køkkenet, så skynd dig at købe en. Du behøver ikke at købe den dyreste blender på markedet, men jeg vil nu heller ikke anbefale, at du køber den billigste du kan finde. Et sted midt imellem er at foretrække. Grunden til en blender er så brugbar er, at den kan bruges til hurtigt og let at lave sunde smoothies. Smoothies tager ingen tid at lave, de smager fantastisk og så kan man fylde dem med frugt og grøntsager.

2. Sørg for at du kan træne derhjemme

Nogle mennesker er skrevet op til det samme fitness-center i årevis, og dukker sjældent eller aldrig op. Der kan ganske enkelt dukke alt for mange ting op i løbet af en dag, som ender med at afholde én fra, at komme afsted. Men hvis du køber dig nogle træningsbolde eller træningselastikker, så kan du klare alt træningen hjemmefra. Det betyder at hverken gode eller dårlige undskyldninger kan holde dig fra, at få trænet hver eneste dag.

3. Giv dig selv en snydedag

Det sværeste ved pludseligt at skulle leve en sund livsstil er, at man let kan begynde at savne alle de usunde ting og aktiviteter, som man havde i sit liv før. Det er dog let løst ved ganske enkelt at give dig selv en fast snydedag én gang om ugen. Det gør det meget lettere at holde sig fra fristelserne når man ved, at man kan kaste sig over dem senere på ugen.